HOITO-OHJEET

Tatuoinnin hoitoon suosittelen seuraavaa:

Poista kelmu viimeistään 12 tunnin kuluttua. Pese tatuointi hyvin vedellä ja saippualla, aina puhtain käsin. Kuivaa tatuointi hyvin pesun jälkeen ja rasvaa punaisella Bepanthenilla. Jokaista tatuointia kohti tulisi olla oma Bepanthen -pakkaus. Pese tatuointi ainakin 2-3 kertaa päivässä, ja rasvaa 4-10 kertaa päivän aikana. Ensimmäiseksi yöksi peitä tatuointi kelmulla. Tämän jälkeen tatuointia ei tule peittää, ellei toisin ole neuvottu. Ihmisestä ja ihotyypistä riippuen, paraneminen kestää kahdesta kolmeen viikkoon. Pesua ja rasvaamista on hyvä suorittaa kahden viikon ajan (10– 14vrk).

Riskit ja muuta huomioitavaa:

Tatuointi vuotaa jonkin verran mustetta ja kudosnestettä parin ensimmäisen päivän ajan, joten siitä ei kannata huolestua. Myöhemmin tatuointiin tulee kutiava rupi, jota ei tule raapia tai repiä. Myös kuoriutuvan ihon ja ruven mukana lähtee mustetta. Kutinaan auttaa pesu ja rasvaus. Vältä hankausta paranevan tatuoinnin kohdalla. Paranemisaikana tulisi välttää yleisissä saunoissa saunomista ja uimista. Kyseisten paikkojen bakteerit ovat aina tulehdusriski. Pidä tatuointi mahdollisimman puhtaana, ja huolehdi aina käsien hygieniasta ennen kun kosket tatuointiin. Suoraa altistusta auringonvalolle tulisi välttää ainakin ensimmäisen kuukauden ajan, jonka jälkeen voi alkaa käyttää aurinkorasvaa. Muista kuitenkin, että auringonvalo haalistuttaa tatuointia riippumatta siitä onko kyseessä tuore vai vanha tatuointi. Ihon palautuminen alkuperäiseksi kestää kahdesta kolmeen kuukauteen. Kosteusvoiteen käyttö paranemisajan jälkeen auttaa pitämään ihon kosteutettuna ja värit kirkkaina.

Haluaisin nähdä kuvasi parantuneena, joten jos mahdollista, käythän näyttämässä tatuointiasi liikkeessä.  Noin 2-4 viikon päästä tatuoimisesta, tällöin tarkistan onko hoidon aikana ilmennyt värinlähtöä joka vaatisi korjausta. Hoitovirheestä (mm. tulehdukset, hoitamatta jättäminen…) johtuvat korjaukset eivät kuulu takuuseen, joten muistathan noudattaa ohjeita.  Mikäli tatuointia tulee korjailla niin ota yhteyttä ensimmäisen 4 kk aikana, tuon jälkeen en korjaa takuuseen.

Kaikissa ongelmatilanteissa, käänny aina ensin tatuoijasi puoleen.

Pin It on Pinterest

Share This